top of page

tors 07 nov.

|

Sydkustens at Pillehill - Hotell Restaur

Winemaker's dinner med Sandra Tavares

Vi får besök av chefsvinmakaren Sandra Tavares från vingårdarna Quinta de Chocapalha utanför Lissabon och Wine & Soul i Douro-dalen, Portugal. Det kommer serveras 6 härliga och exklusiva portugisiska viner ihop med en väl anpassad 5-rätters meny. Bo över för en helkväll!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Winemaker's dinner med Sandra Tavares
Winemaker's dinner med Sandra Tavares

Tid och plats

07 nov. 2019 18:30

Sydkustens at Pillehill - Hotell Restaur, Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Sandra Tavares da Silva är numera en av de mest kända vinprofilerna i sitt hemland och har fått mycket positiv uppmärksamhet de senaste åren. 1987 köpte Sandras föräldrar en egendom bestående av 45 hektar. Allt var förfallet och i väldigt dåligt skick eftersom gården inte hade brukats på över 30 år. Man var tvungen att plantera om vinstockar och ersatte dem då med både lokala och internationella druvsorter. Quinta de Chocapalha har ett mycket bra läge i regionen. Odlingarna gynnas av närheten till havet, men samtidigt har de ett bra skydd mot vädrets makter tack vare ett landskap som påminner om en amfiteater.

Ihop med maken Jorge Serôdio Borges startade Sandra 2001 också företaget Wine & Soul och 2009 tog de även över Jorge's föräldrars vingård i Douro-dalen där vissa av rankorna är över 100 år gamla. 

Sandra och Jorge gör inga enkla viner. De är alla välbalanserade, komplexa och mycket uppskattade. Kvaliteten på vinerna från Wine & Soul ligger på en helt annan nivå än vad många är vana vid när det handlar om viner från Portugal. Det gäller både produktion, tillgång, smak och pris. Under de senaste åren har flera viner från Wine & Soul fått många fina utmärkelser i internationell press. Ett exempel är 2011 Pintas Red som fick 98 poäng i WineSpectator. Det är den högsta poäng ett rött vin från Douro någonsin mottagit.

På middagen kommer ni också få träffa VD'n och grundaren av deras svenska importör Handpicked wines, Margareta Lundeberg. Mer om vinerna kan ni läsa på deras hemsida, https://handpickedwines.se 

Sandra och Margareta kommer tillsammans presentera 6 härliga och exklusiva viner ihop med en av vår köksmästare och sommelier väl anpassad femrätters meny. Pris 1195 kr/pers. 

Förläng helgen och kombinera med boende!

Winemakers dinner, del i dubbelrum* och nybakat till skön långfrukost för 1945 kr/pers.

*Prisexempel på juniorsvit. Rum bokas separat via www.pillehill.se/reservation-1

(Har du fått en rabattkod kan den också anges där)

Tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse. Undvik därför parfym eller annan stark doft.

Minst 8 deltagare, max 30. Anmälan till vinprovning är bindande och avbokning senare än 5 dagar innan debiteras. 

Dela detta evenemang

bottom of page