top of page

fre 19 nov.

|

Sydkustens at Pillehill

Winemakers dinner med Poggio Cagnano från Toscana

Poggio Cagnano är en boutique-vingård, med begränsad produktion av högkvalitativa ekologiska viner. Gården är belägen i Manciano på 500 meter med en vacker utsikt över havet. Vinmakaren kommer själv att berätta om sina viner, allt till vår stora meny i samklang med vinet.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Winemakers dinner med Poggio Cagnano från Toscana
Winemakers dinner med Poggio Cagnano från Toscana

Tid och plats

19 nov. 2021 18:30

Sydkustens at Pillehill , Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Redan 2005 startade tio års arbete med att förvandla en övergiven egendom till en liten pärla i Maremma med en stor potential för framtiden. I början hjälpte sonen Alessandro Gobetti till men hade annat jobb vid sidan av men 2015 slutade han på sitt dåvarande arbete och satsade helhjärtat på att med passion producera vin.

Målet är att fortsätta ha en begränsad produktion av högkvalitativa ekologiska, biodynamiska viner. Idag producerar man totalt 10.000 flaskor av handgjorda viner, som delvis ligger på Amphora och delvis på fat.

Även om den huvudsakliga produktionen är fylligare röda viner började de exempelvis förra året att producera ett Ancetrale (Pet Nat) på bla Sangiovese med ett fantastisk resultat ett rosa, lätt bubbligt vin. De testar nya stilar och nästa år kommer även ett orangevin på Vermentino. En rolig bredd av vin och smaker!

Till vinerna kommer vi att servera vår stora meny (5-rätters meny i 7 serveringar), specialkomponerad för kvällen. Vi rekommenderar förstås att ni bokar boende och verkligen njuter av en romantisk helg. Rum bokas separat www.pillehill.se/reservation-1

Provning och middag: 1295 kr/pers

Undvik parfym denna kväll, tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse.

Anmälan till vinprovning är bindande och avbokning senare än 7 dagar innan debiteras. Vid färre än 6 deltagare ställs provningen in, middagen serveras då från 18.30. 

Dela detta evenemang

bottom of page