top of page

fre 14 feb.

|

Sydkustens at Pillehill

Winemakers dinner med Felix från Kullabergs Vingård

Säsongspremiär, Valentine's och middag med vinmakare på plats på en och samma kväll. Här är det som upplagt för kärlek hela kvällen!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Winemakers dinner med Felix från Kullabergs Vingård
Winemakers dinner med Felix från Kullabergs Vingård

Tid och plats

14 feb. 2020 18:30

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

K Felix G Åhrberg är sveriges mest namnkunniga och välutbildade oenolog och vinmakare. Anställd av Kullabergs vingård sedan ett par år, men inte bara för att göra vin hos dem. Felix har ett större uppdrag och målsättningar än så, nämligen att göra Sverige till ett vinland "på riktigt". Idag är vi på en internationell nivå motsvarande 1, vi har ingen utbildning inom vin, låg generell kompetens, i princip ingen kunnig lokal arbetskraft. Men vi har ett stort antal entusiaster, entreprenörer och riktigt bra förutsättningar. Vi är på gång helt enkelt!

Kom och testa vinerna från Kullaberg ihop med en väl anpassad meny, bli inspirerad av Felix och hans planer för svensk vinindustri och lär dig mer om hur Felix resa från Ronneby via världens äldsta skola för vinmakare i Österrike ledde honom ut i världen innan han landade åter i hemlandet. Kommer erfarenheterna från tex Nya Zeeland och Sydafrika kunna bidra till förståelsen för vinmakeri här?

Det blir en härlig 5-rätters meny till vinerna. Vi rekommenderar förstås att ni bokar boende och verkligen njuter av en romantisk helg. Rum bokas separat www.pillehill.se/reservation-1

Provning och middag: 1195 kr/pers

Undvik parfym denna kväll, tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse.

Anmälan till vinprovning är bindande och avbokning senare än 7 dagar innan debiteras. Vid färre än 6 deltagare ställs provningen in, middagen serveras då från 18.30. 

Dela detta evenemang

bottom of page