top of page

lör 06 apr.

|

Sydkustens at Pillehill

Vinprovning tema Chardonnay

Chardonnay är den mest odlade vitvinsdruvan i världen, känd för fantastiska viner från klassiska distrikt som Bourgogne, Chablis och Champagne, men också lika älskad från Nya Världen. Det är en druva som tar stor påverkan av terroir, lagring och vinmakning vilket gör den oerhört varierad!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vinprovning tema Chardonnay
Vinprovning tema Chardonnay

Tid och plats

06 apr. 2019 16:00

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Chardonnaydruvan är riktig drömdruva eftersom man av druvan kan framställa en mängd olika och fantastiska vinstilar. Priset kan också variera från ytterst goda och prisvärda viner till riktiga dyrgripar från några av de finaste vingårdarna i världen. En Chardonnay kan vara enkelt vin eller härligt balanserat och komplext vin. Smaken varierar otroligt mycket och är helt beroende på var druvan växer, jordmånen och klimatet. Lagring med eller utan ekfat, typ av ek som använts och massa annat påverkar.

Chardonnay är också en druva som haft en tuff period, inte minst efter perioder av överekning i Nya Världen vilket ledde till vågen av "ABC - Anything But Chardonnay". Här kommer vi visa att den tiden är förbi!

Vi provar 5 kvalitetsviner i olika stilar och från olika distrikt. Provningen leds av vår egen sommelier Jannike.

Provningen tar ca 1,5 - 2 timmar och följs av en temameny.

Pris för endast provning: 595 kr

Pris för provning och 4-rätters temameny: 1265 kr

Kombinera med boende!

Provning, 4-rätters temameny, del i dubbelrum samt frukost 1913 kr/pers -1963 kr/pers beroende på rum. Rum bokas separat.

(För de som inte önskar delta i provningen går det bra att endast boka temamiddag, gör då detta via telefon 0411-532010)

Undvik parfym denna kväll, tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse.

Anmälan till vinprovning är bindande och avbokning senare än 7 dagar innan debiteras.

Dela detta evenemang

bottom of page