top of page

lör 26 nov.

|

Sydkustens at Pillehill

Vinprovning med middag, tema USA

Hur står sig en cab från Napa mot en från Washington egentligen? Och vad skiljer en chardonnay från Sonoma mot en riesling från Finger Lakes? Vi reder ut alla de bästa regionerna, druvorna, smakerna och maten som passar till!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vinprovning med middag, tema USA
Vinprovning med middag, tema USA

Tid och plats

26 nov. 2022 17:30

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Även om vi älskar lokalproducerat får man ibland kika över ån efter vatten (alltså över pölen för vin. Vi ska inte ha en vattenprovning, vi lovar!). Den nordamerikanska kontinenten ger både med sitt klimat och sin relativt unga vintradition helt andra toner och stilar än vad vi hittar här i europa. Dessutom till ofta väldigt gott resultat.

Här delar vår sommelier och kökschef Jannike på ett lättsamt sätt med sig kunskap om distriken, vinstilarna, druvorna och historien. Provningen är lämplig för såväl dig som kan en hel del sedan innan och dig som inte provat så mycket, men vill lära mer. 

Vi kommer att prova minst 6 olika viner denna kväll. 

Passande till vinerna serverar vi en 5-rätters meny. 

Vinprovning och middag: 1595 kr

Vid bokning ihop med boende erbjuder vi 50 kr rabatt per kuvert.

(Vid färre än 6 anmälda kommer själva provningen ställas in, middag med vinpaket kommer finnas istället.Tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse, undvik parfym eller andra starka dofter.)

Dela detta evenemang

bottom of page