top of page

Sat, Mar 02

|

Sydkustens at Pillehill

Vinprovning - tema Spännande Spanien!

Spanien är ett av de mest spännande vinländerna just nu. Nytänkande och innovation blandas med för oss nya appellationer och druvor. Och det mesta till fortfarande rimliga priser. Här får ni prova 6 guldkorn från olika regioner och i olika stilar. Viva España!

Registration is closed
See other events
Vinprovning - tema Spännande Spanien!
Vinprovning - tema Spännande Spanien!

Time & Location

Mar 02, 2024, 5:00 PM – 6:30 PM

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sweden

About the event

Länge var spanska viner för oss svenska konsumenter synonymt med Rioja och druvan Tempranillo. Vinerna var ofta lagrade på amerikanska fat och de var i en tydligt överextraherad stil. De flöt ut ur Systembolaget i en strid ström på 90-talet. Men så hände något. Vi tappade intresset för stilen, kanske blev de helt enklet för mycket, och försäljningen rasade. Spanska viner fick ett oförtjänt dåligt rykte.

Men en stor eloge till unga spanska vinmakare. För att våga släppa gamla traditioner med Reserva och Gran Reserva, att våga tänka nya lagringsmetoder och andra druvor, inte sällan back to basics, är stort. Och resultaten ser vi nu. Bland vinkännare runt om i världen lyfts Spanien upp som ett av de mest spännande. 

Ni kommer få prova 6 olika kvalitetsviner (vi lovar - det kommer spännande grejer!) och naturligtvis få en massa intressant kunskap med er om Spanien som vinland. Efter kommer vi servera en middag i tema, men självklart med samma fokus på lokalproducerat som vanligt. Ni väljer själva om ni endast vill delta i vinprovningen eller också i middagen. Ni kan välja mellan vår lilla meny om 3 rätter eller för att matcha vinterna med fler smaker, vår 5-rätters meny eller vår 8-rätters avsmakningsmeny. I paket med middag bjuder vi på ett rabatterat pris.

Pris för endast vinprovning: 695 kr

Pris för vinprovning och 3-rätters middag: 1250 kr (ordinarie 1290 kr)

Pris för vinprovning och 5-rätters middag: 1450 kr (ordinarie 1490 kr)

Pris för vinprovning och 8-rätters middag: 1700 kr (ordinarie 1770 kr)

Vill ni boka ihop med övernattning? Då ska ni boka hela paketet, dvs även provningen, via rumsbokningen under Reservation på hemsidan. Självklart får ni rabatt på paketen då med.

begränsat antal. För vinprovning gäller ett minimiantal om 8 personer. Vid färre anmälda kan provningen ställas in. Middagen kommer att genomföras oavsett. Fri avbokning fram till 3 dagar före, därefter gäller full betalning.

Tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse, undvik parfym och starka dofter denna kväll. 

Tickets

 • Spännande Spanien

  Vinprovning på Pillehill 2 mars 2024.

  From SEK 695.00 to SEK 1,700.00
  Sale ended
  • SEK 695.00
   +SEK 17.38 service fee
  • SEK 1,250.00
   +SEK 31.25 service fee
  • SEK 1,450.00
   +SEK 36.25 service fee

Total

SEK 0.00

Share this event

bottom of page