top of page

Mod och lite galenskap

Att starta företag är lätt, man kan t o m köpa ett "halvfabrikat" av firmor som inte pysslar med annat. Men sen det där med att driva ett och faktiskt göra vinst är betydligt tuffare. Så många lagar, regler, skatter, förordningar, myndigheter, datum att hålla koll på och vägar att synas på att man kan bli helt snurrig. Och det är klart, så här ett halvår in i vårt projekt så kan jag nog säga att det kanske var tur att vi inte begrep innan vi körde igång hur mycket det verkligen var för då kanske vi gett upp innan vi ens försökt. Ibland är nog en viss galenskap en förutsättning för att våga!

Vad har varit det svåraste då? Egentligen är ingen enskild sak så svår, utan snarare helheten. Att det är så många nya saker som man själv måste sätta sig in i. Börjar man ett nytt jobb så finns ju alltid en chef eller kollegor som kan ge en introduktion. Du kanske t o m får gå en kurs för att lära dig ditt nya jobb. Som egen företagare förutsätts du bara veta, och gör man då som vi och startar ett företag inom en helt ny branch än den vi tidigare haft våra yrkeskarriärer i så är det lite som att kliva rätt in på fotbollsarenan för att sparka in det avgörande målet inför tusentals i publiken och inte ha en aning vilket som är ditt respektive motståndarens mål. Du vet att och hur du ska sparka på bollen, men inte vart.

Tack och lov finns det ändå fler positiva saker än hinder på vägen. Att få skapa något eget, bygga din egen företagsprofil, kultur och marknadsposition är värt precis hur mycket som helst i positiv energi. Och dessutom att få så fantastisk respons av våra kunder som vi fått är så otroligt härligt! Det gör onekligen att jag orkar jobba 7 dagar i veckan, 12-18 timmar om dagen månad ut och månad in. Visserligen nu efter ett halvår med rätt sliten kropp, men samtidigt himla stolt över vad vi gjort. All blir inte alltid perfekt, men vi är på god väg!

Blev ett långt inlägg idag, men måste ju avsluta med några rader om senaste skoldagen på sommelierutbildningen. Då vi hade två konferenser inbokade min vanliga kursdag fick jag ta igen detta på Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn.

Superspännande och klart annorlunda med en mer än dubbelt så stor klass. En heldag kring Italien med 8 intressanta viner och helt klart mer uppstressad provningsatmosfär. Kanske bra att kusinen från landet får komma till storstan och öva ibland ;-)

#startaeget #startabedandbreakfast #startaföretag #egenföretagare #sommelierutbildning #inspiration #galenskap

Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Search By Tags
    Inga taggar än.
    bottom of page