top of page

Surt sa räven!

Tolv olika sorters öl fick vi testa på utbildningen nu senast. Och visst, jag är ingen stor öldrickare, men ingen av dessa var riktigt god. Inte i min smak i alla fall. Det var flera som var "intressanta" som ett amerikanskt majsöl och ett belgiskt klosteröl. Båda klart drickbara. Men så var där också flera mycket märkliga skapelser som ett tyskt rökt öl som mest luktade rökt ost och en så blommigt humlad IPA att man kunde tro de tappat morgonjouicen i jäskaret. Not my cup of tea. Värst av allt var dock ändå surölen. Hur kan folk på riktigt tycka att något som luktar och smakar gammal sur mjölk är gott? Och jo, flera av mina kurskamrater tyckte att det var riktigt smaskigt. De hade dessutom fräckheten nog att påstå att det var en generationssak... Hallå, sen när blev jag så gammal? Nä, surt sa räven.

Klart roligare då med vår champagnehelg. Vilken trevlig och lyckad helg! Det är onekligen gästerna

som gör en stor del till om en helg eller ett tema blir lyckat och här hade vi som vanligt tur med den biten. Tyvärr för få anmälda till själva champagneprovningen för att den skulle kunna genomföras, men jag gjorde istället tre olika vinpaket (ja, eller champagnepaket) för gästerna att kunna välja på de hade möjlighet att testa lite olika ändå. Allt naturligtvis i samspråk med maten som även den innehöll dessa ädla bubblor. Kändes som en bra förövning inför nyår! För då banne mig ska här bubblas!!

Meny

#champagne #champagnehelg #temahelg #suröl #ölprovning

Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Search By Tags
    Inga taggar än.
    bottom of page