Jag älskar paket!!
Så har vi klarat av vår allra första temahelg, "Äppelhelg". Om jag får drista mig att skryta lite så gick det riktigt bra och var så oerhört mycket roligare, inte minst i köket, än en "vanlig" kväll.
Här körde vi 3-rätters specialkomponerade menyer, olika varje dag, och vinpaket till de som så önskade. Istället för den stress det lätt annars kan bli fick vi nu tid att lägga den kärlek man alltid önskar att man hann på maten. Dessutom så tyckte jag det var riktigt roligt att kunna erbjuda ett välkomponerat vinpaket till och då också av de lite exklusivare vinerna som få kanske inte unnar sig annars, inte minst därför att de bara säljs per flaska. Nöjda gäster är den bästa kick som finns! Vad bjöd vi på då? Jo, så här såg meny och vinpaketen ut ifall ni vill testa själva. Längst ner bjuder vi på receptet på vår Äppelmarmelad! Meny Fredag
Förrätt: Antipasti på lokala delikatesser från bland annat Soldattorpets Mejeri och Grevingetorpslamm med äppelmarmelad
Huvudrätt: Pulled Turkey på Toftebo-kalkon med krämig bakpotatis, kryddig äppelchutney och fräsch äppelsås
Dessert: Kanelpannacotta med smörstekta äppeltärningar
290 kr
Vinpaket
Fördrink: 1 glas Miraval Rosé, Provance
Förrätt: 1 glas Bel Echo, Pinot Noir, Nya Zeeland
Huvudrätt: 2 glas Nebbiolo d’Alba Ochetti, Italien
Dessert: 1 glas Mia Moscato, Spanien
315 kr
Meny Lördag
Förrätt: Kallrökt lax med äpple och syrad fänkålssallad
Huvudrätt: Lammytterfilé från Grevingetorpslamm med kantarell- och äppelragu samt citronsyrad rödlök
Dessert: Knäckig äppelpaj med gräddig vaniljsås
315 kr
Vinpaket
Fördrink: 1 glas Clotilde Davenne, Crémant de Bourgogne
Förrätt: 1 glas Engelgarten, Grand Cru Alsace
Huvudrätt: 2 glas Montefalco Rosso, Umbrien
Dessert: 1 glas Churchill's Late Bottled Vintage, Porto
335 kr
Sydkustens Äppelmarmelad
1,5 kg skalade och tunt skivade syrliga äpplen,
(2½ kg hela äpplen ger 1½ skivade)
4 dl vatten
800 gram Syltsocker med pektin
1-4 tsk kanel, malen – beroende på smak. Sydkustens innehåller mkt kanel!
Koka äpplen och vattnet under lock i 15-20 min. Rör om ofta.
Krydda med kanelet och häll över sockret.
Fortsätta koka i 5 minuter.
Vispa kraftigt till klyftorna går sönder.
Häll upp i varma glasburkar.
Förvara svalt och mörkt.
Funkar som tillbehör till mat eller osttallrik, smörgåspålägg eller med en klick vaniljglass/sås.

#recept #äppelmarmelad #menyförslag #äppeltema #äppelhelg #weekendpaket