Jag älskar paket!!

September 27, 2015

Så har vi klarat av vår allra första temahelg, "Äppelhelg". Om jag får drista mig att skryta lite så gick det riktigt bra och var så oerhört mycket roligare, inte minst i köket, än en "vanlig" kväll.

Här körde vi 3-rätters specialkomponerade menyer, olika varje dag, och vinpaket till de som så önskade. Istället för den stress det lätt annars kan bli fick vi nu tid att lägga den kärlek man alltid önskar att man hann på maten. Dessutom så tyckte jag det var riktigt roligt att kunna erbjuda ett välkomponerat vinpaket till och då också av de lite exklusivare vinerna som få kanske inte unnar sig annars, inte minst därför att de bara säljs per flaska. Nöjda gäster är den bästa kick som finns!

Vad bjöd vi på då? Jo, så här såg meny och vinpaketen ut ifall ni vill testa själva. Längst ner bjuder vi på receptet på vår Äppelmarmelad!

Meny Fredag

Förrätt: Antipasti på lokala delikatesser från bland annat Soldattorpets Mejeri och Grevingetorpslamm med äppelmarmelad

Huvudrätt: Pulled Turkey på Toftebo-kalkon med krämig bakpotatis, kryddig äppelchutney och fräsch äppelsås

Dessert: Kanelpannacotta med smörstekta äppeltärningar

290 kr

 

Vinpaket

Fördrink: 1 glas Miraval Rosé, Provance

Förrätt: 1 glas Bel Echo, Pinot Noir, Nya Zeeland

Huvudrätt: 2 glas Nebbiolo d’Alba Ochetti, Italien

Dessert: 1 glas Mia Moscato, Spanien

315 kr

 

 

 

Meny Lördag

Förrätt: Kallrökt lax med äpple och syrad fänkålssallad

Huvudrätt: Lammytterfilé från Grevingetorpslamm med kantarell- och äppelragu samt citronsyrad rödlök

Dessert: Knäckig äppelpaj med gräddig vaniljsås

315 kr

 

Vinpaket

Fördrink: 1 glas Clotilde Davenne, Crémant de Bourgogne

Förrätt: 1 glas Engelgarten, Grand Cru Alsace

Huvudrätt: 2 glas Montefalco Rosso, Umbrien

Dessert: 1 glas Churchill's Late Bottled Vintage, Porto

335 kr

 

Sydkustens Äppelmarmelad

  • 1,5 kg skalade och tunt skivade syrliga äpplen,

  • (2½ kg hela äpplen ger 1½ skivade)

  • 4 dl vatten

  • 800 gram Syltsocker med pektin

  • 1-4 tsk kanel, malen – beroende på smak. Sydkustens innehåller mkt kanel!

 

Koka äpplen och vattnet under lock i 15-20 min. Rör om ofta.

Krydda med kanelet och häll över sockret.

Fortsätta koka i 5 minuter.

Vispa kraftigt till klyftorna går sönder.

Häll upp i varma glasburkar.

Förvara svalt och mörkt.

 

Funkar som tillbehör till mat eller osttallrik, smörgåspålägg eller med en klick vaniljglass/sås.

 

 

Please reload

Featured Posts

Vintips, sprit och annat spännande

January 19, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

November 23, 2015

November 2, 2015

October 27, 2015

September 27, 2015

Please reload

Archive
    Please reload

    Search By Tags