top of page

Skillnad på folk och folk

Efter att i många år, fler än kanske var sunt för min lilla stressmage, har jag jobbat med rekrytering och personbedömning. Mänskligt beteende har alltid facinerat mig, liksom för övrigt vad som motiverar olika människor, men det är en annan sak. För här talar vi beteendeanalys i en helt annan form än den jag varit van vid. Ibland klart mer spännande! Nu ska väl vän av ordning säga att de slutsatser jag och maken hunnit dra efter denna fantastiska start i en ny bransch inte direkt är vetenskapligt underbyggda utan endast är reflektioner av våra egna empiriska studier. Som exempelvis att det onekligen är mer teblad att städa efter kinesiska gäster än övriga. Eller att det inte sällan faktiskt är mest att städa efter de svenska gästerna (ja, förutom teblad då förstås). Att det inte sällan är mest ordningsamt i rummet efter personer från de mer östliga länderna i vår union. Eller att familj 1 kan stanna en natt och lyckas smutsa ner mer än familj 2 som stannat en vecka MED sin långhåriga hund. Att vissa uppenbart måste ha blivit helt skalliga under visstelsen i rummet (och då talar vi inte om hundarna) och man förvånas över att helt missat att notera det vid utcheckningen. Seriöst mycket förvånande.

Otroligt facinerande slutsatser man kan dra där med toaborsten i hand när man städar.

För vad gör man inte för att få denna kanske mindre roliga del av att starta en sådan här rörelse mer intressant! ;-)

Life change

#mänskligtbeteende #kulmedanmanstädar #skillnadpåfolkochfolk #lifechange #noregret

Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Search By Tags
    Inga taggar än.
    bottom of page