top of page

Älskade gubbe


Jordgubbsbruschetta.JPG

Vad säger väl sommar som jordgubbar?! Därför blev också denna älskade gubbe temat för vår premiärlunch nu i veckan. Ett bokat sällskap om 10 personer kom på trerätters festlig lunch. Jordgubbsbruschetta till förrätt, Toftebokalkon med jordgubbssalsa och nypotatis och krämig kall sås till huvudrätt och så en Jordgubbssoppa med min hemgjorda vaniljglass till dessert. Det verkar ha blivit riktigt uppskattat :-) Annars är det en av de saker som jag upplevt som tuffast eller i alla fall nervösast med hela det här projekt. Vad kommer andra att tycka, kommer mina bullar och kakor vara goda nog, kommer våra gäster tycka att rummen är fina nog, är vinerna jag rekommenderar till maten verkligen perfekta nog? Klar prestationsångest som jag inte alls är van vid. Kommer nog krävas lite övning... Och ja, vin skrev jag. Nu är allt klart med serveringstillstånd och det känns så kul att kunna börja bygga upp en riktigt bra vinlista! Vinkällaren har redan börjat fyllas på en del. Mycket franskt kom jag på mig själv med, men så kan jag inte låta bli att tycka om bra franskt vin själv. Även om det nog allt kommer bli en del annat också, inte minst framåt hösten då lite tyngre rödviner passar bättre. Nu blir det en hel del rosé och bubbel. Är det sommar så är det!

Skål! (Och för er som är nyfikna serverade jag Miraval Rosé, 2014, Provence till förrätten och Morgon Victor Berard, 2013, Beaujolais Cru till huvudrätten. Verkade gillat!)

#meny #vintips #miraval #beaujolais #jordgubbsbruschetta #jordgubbar #prestationsångest

Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Search By Tags
    Inga taggar än.
    bottom of page