Älskade gubbe

July 2, 2015

 Vad säger väl sommar som jordgubbar?! Därför blev också denna älskade gubbe temat för vår premiärlunch nu i veckan. Ett bokat sällskap om 10 personer kom på trerätters festlig lunch. Jordgubbsbruschetta till förrätt, Toftebokalkon med jordgubbssalsa och nypotatis och krämig kall sås till huvudrätt och så en Jordgubbssoppa med min hemgjorda vaniljglass till dessert. Det verkar ha blivit riktigt uppskattat :-)
Annars är det en av de saker som jag upplevt som tuffast eller i alla fall nervösast med hela det här projekt. Vad kommer andra att tycka, kommer mina bullar och kakor vara goda nog, kommer våra gäster tycka att rummen är fina nog, är vinerna jag rekommenderar till maten verkligen perfekta nog? Klar prestationsångest som jag inte alls är van vid. Kommer nog krävas lite övning...
Och ja, vin skrev jag. Nu är allt klart med serveringstillstånd och det känns så kul att kunna börja bygga upp en riktigt bra vinlista! Vinkällaren har redan börjat fyllas på en del. Mycket franskt kom jag på mig själv med, men så kan jag inte låta bli att tycka om bra franskt vin själv. Även om det nog allt kommer bli en del annat också, inte minst framåt hösten då lite tyngre rödviner passar bättre. Nu blir det en hel del rosé och bubbel. Är det sommar så är det!

Skål!
(Och för er som är nyfikna serverade jag Miraval Rosé, 2014, Provence till förrätten och Morgon Victor Berard, 2013, Beaujolais Cru till huvudrätten. Verkade gillat!)

 

Please reload

Featured Posts

Vintips, sprit och annat spännande

January 19, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

November 23, 2015

November 2, 2015

October 27, 2015

September 27, 2015

Please reload

Archive
    Please reload

    Search By Tags

    Sydkustens at PILLEHILL, Östra Vemmenhög 1126, 27454 Skivarp, Sweden  |  0046 (0)411 53 20 10