top of page

Att göra drömmen

Funderar du på att starta eget? Gör det, bara gör det! Många frågar oss ”hur vågar ni?” eller kommenterar om hur modigt det är att sådär mitt i livet göra något nytt. Egentligen är det kanske helgalet att säga det, men det känns inte alls så modigt, det känns befriande. Lite som att vara nyförälskad kanske. Eller möjligen som när man varit på sopstationen och lämnat ett lass, just love that feeling ;-)

Regnbåge över Pillehill

Att starta upp en helt ny verksamhet inom ett för oss båda nytt område har varit massor av jobb. Jag skojar inte, det är otroligt mycket att lära sig. Men samtidigt så kan jag bara rekommendera alla andra som funderar på att starta vilken verksamhet som helst, oavsett om det är ett Bed & Breakfast på landet eller konsultbolag i stan (eller vad du nu funderar på) att ”go for it”! Livet är för kort för att inte leva ut sina drömmar. Se bara till att du inte ruinerar dig på köpet. Ha en plan för om det inte funkar som du tänkt helt enkelt.

Det du bör ta reda på först är reglerna, vis av erfarenhet säger jag detta då vi kanske lite väl optimistiskt gick in i projektet utan att ha läst på så mycket innan. I de flesta branscher finns det lagar och regler, och ska man erbjuda övernattning, mat och alkoholhaltiga drycker finns det galet många du måste känna till. För vår del höll brandsäkerhetsarbetet nästan på att ta knäcken av hela projektet och vi var nära att ge upp. Att hitta en bra konsult och brandingenjör som hjälper er är verkligen att rekommendera och värt pengarna. En erfarenhet vi fick lite sent med förseningar av ombyggnationen som följd, men samtidigt känns det nu tryggt att veta att vi gjort det bästa för våra gäster.

Serveringstillståndet var en annan puck som blev mer komplex än vi tänkt. Vår idé om en trevlig liten vinbar med en enkelt barmeny funkade ju inte alls med den svenska alkoholpolitiken. Vi erkänner att vi nog allt var lite blåögda! Ut med spa-avdelningen och in med ett restaurangkök. Och så plugga in alkohollagen förstås. På onsdag blir det att ”skriva upp”. Känns lite som när man tog körkort en gång för galet många år sedan. Lite teoripirrigt J

#göradrömmen #bb #startaeget

Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Search By Tags
    Inga taggar än.
    bottom of page