top of page

fre 18 mars

|

Sydkustens at Pillehill

Winemakers Dinner - Salvo Foti, Etna

Salvo Foti är den legendariska vinmakaren som till stor del står bakom Etnas renässans som ett av världens mest intressanta vindistrikt. Det är så glädjande att han nu kommer till oss och berättar om vinerna, druvorna, klimatet och att jobba i skuggan av en aktiv vulkan. Allt med matchande mat!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Winemakers Dinner - Salvo Foti, Etna
Winemakers Dinner - Salvo Foti, Etna

Tid och plats

18 mars 2022 18:30

Sydkustens at Pillehill , Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Salvo Foti är en nästintill kultförklarad vinmakare i Italien. I 20 år var han önolog på Benanti på Etnas sydsluttningar. De var en av de första att då satsa på inhemska druvsorter och den traditionella beskärningsmetoden alberello, då vinrankan beskärs som små buskar. 

Det var Salvo Foti som experimenterade med nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante när ingen annan trodde på Etna. Mycket har hänt sedan dess.

Idag gör Salvo Foti vin på sin egen gård, i Vigneri, och arbetar även som konsult med att hjälpa andra vingårdar på vulkanen att bevara Etnas unika förutsättningar. Det finns få personer i världen som har så stor kunskap om Etnas druvor, viner och historia som Salvo Foti. Alla hans viner är biodynamisk odlade av gamla vinstockar och produceras i en Palmento från 1840. 

Vi kommer att servera vår stora meny, specialkomponerad för kvällens viner. Vi rekommenderar förstås att ni bokar boende och verkligen njuter av en romantisk kväll. Rum bokas separat www.pillehill.se/reservation-1

Provning och middag: 1595 kr/pers

Undvik parfym denna kväll, tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse.

Anmälan till vinprovning är bindande och avbokning senare än 7 dagar innan debiteras. Vid färre än 6 deltagare ställs provningen in, middagen serveras då från 18.30. 

Dela detta evenemang

bottom of page