top of page

lör 24 apr.

|

Sydkustens at Pillehill

Vinprovningsmiddag i tema Mallorca

När vi i pandemitider inte kan åka till Mallorca får vi ta Mallorca till er! Vi har till denna kväll bjudit in Göran Avalon Engqvist, sommelier och ägare till WineDog samt boend halvtid på Mallorca. Under hans ledning tar vi er - i alla fall i sinnet - till Medelhavet för en kväll.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vinprovningsmiddag i tema Mallorca
Vinprovningsmiddag i tema Mallorca

Tid och plats

24 apr. 2021 17:00

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Upplägget denna kväll blir som en "Winemakers dinner" där provning sker ihop med middagen, istället för det vanliga vinpaketet. Göran kommer inte bara prata om vinerna vi provar utan också berätta mycket om Mallorca som framåt och spännande vindistrikt av härliga kvalitetsviner. Här får både gommen och hjärnan ny stimulans.   

"Viner från Mallorca är inte så känt i Sverige trots att vi reser till Mallorca mer än någonsin. Vinodlingen har dock mycket lång tradition på ön och var för 100 år sedan huvudnäringen och Mallorca producerade då mer vin än i t ex Rioja. Men när charterturismen kom fokuserade de flesta på att göra enklare viner till hotell och restauranger och grisfester. De sista 10-15 åren har kvaliteten ökat väsentligt och de flesta vinerna som produceras på ön är sedan många år hållbart producerade och oftast också ekologiskt eller biodynamiskt certifierade. Klimatet på ön mycket gynnsamt för hållbar vinproduktion utan besprutning. Totalt finns idag över 100 olika vinproducenter på ön och Mallorca har ca 40 druvor som är helt unika för ön. Idag görs det toppviner som får mycket höga poäng och recensioner internationellt. Kom och prova och lär dig mer om druvor som Mantonegro, Callet, Gorgollassa, Prensal och Giro Blanc"

Ni kommer bli serverade 6 olika viner till vår stora meny, denna kväll inspirerad av köket på Mallorca men av våra lokala råvaror som vanligt. Pris 1385 kr. 

Självklart följer vi FHM's råd och restriktioner, god avstånd innebär också begränsningar i antalet personer vi tar in på sittningen. 

Kombinera gärna med boende, rum bokas separat. Det går utmärkt att boka vinprovning och middag under "Rumsbokning", vi rekommenderar den vägen för er som även vill bo över.

Undvik parfym denna kväll, tänk på att vinprovning är en sensorisk upplevelse.

Anmälan till vinprovning är bindande. Vid färre än 6 deltagare ställs själva provningen in och middagen serveras som vanligt. 

Dela detta evenemang

bottom of page