top of page

tors 30 aug.

|

Sydkustens at Pillehill

Vinmakarbesök av Silvia Altare!

Vingården Elio Altare, representanter för den "nya" Barolo, och ligger belägen i hjärtat av Piemonte. Idag är dottern Silvia vinmakare och även den som håller i vinprovningen hos oss.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vinmakarbesök av Silvia Altare!
Vinmakarbesök av Silvia Altare!

Tid och plats

30 aug. 2018 16:00

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Elio Altare anses inte bara vara en av de moderna legendarerna i Piemonte utan tillhör även den omtalade grupp av vinmakare och Barolopionjärer som går under namnet ”Barolo Boys” och som i början av 80-talet var banbrytande med ny teknik vid vinframställning i såväl källaren som ute på vinfälten.

Elio Altare har alltsedan dess fortsatt arbeta på familjeegendomen med att utforska och experimentera för att få fram naturliga viner som reflekterar sitt ursprung, med hjälp av ekologisk praktik, vilket bland annat innebär att man undviker filtrering och klarning inför buteljering för att bevara vinets naturliga uttryck.

Familjeegendomen Elio Altare ligger belägen i hjärtat av Piemonte, med 10 hektar i La Morra, Castiglione Falletto, Monforte d'Alba och Serralunga d’Alba.

Den årliga produktionen består av 70 000 flaskor fördelade mellan 12 olika viner, med fokus på vingårdsbetecknad Barolo, (Arborina, Cannubi och Cerretta) men det finns även utrymme att skapa och experimentera fram nya viner från Langhe , exempelvis Larigi, La Villa, Giàrborina och Barolo Unoperuno. Den sistnämnda produceras genom att varje druva handpressas.

2003 beslöt sig äldsta dottern i familjen, Silvia, för att arbeta tillsammans med sin far Elio och hon har successivt tagit över större delar av produktionen. Familjen Altares filosofi har alltid varit respekt inför naturen skapa det allra bästa från varje enskilt vingårdsläge.

Ni kommer få prova fem viner under ledning av Silvia själv. Till provningen kommer vi servera ett lättare tilltugg av lokala ost- och charkprodukter. Pris 185 kr/pers.

Meddela gärna vid bokning om ni även önskar äta middag efter provningen. Det kommer då finnas möjlighet att köpa till hela glas av vinerna.

Dela detta evenemang

bottom of page