top of page

lör 15 apr.

|

Östra Vemmenhög

Naturmat - Akt 1, Uppvaknandet

Våren är på väg med säsongens första gröna underverk! Följ med våra kockar ut i naturen och upplev "från jord till bord" så direkt man kan komma. Då det fortfarande kan vara kyligt i april serverar vi nu på våren mitt på dagen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Naturmat - Akt 1, Uppvaknandet
Naturmat - Akt 1, Uppvaknandet

Tid och plats

15 apr. 14:00 – 16:00

Östra Vemmenhög, Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Följ med oss ut i naturen på en långlunch! 

Efter en kortare promenad där vi pratar om och plockar av det ätbara vi hittar. Så här i april kan vi här i södra Skåne räkna med att olika skott, som nässlor och ramslök, börjat spira men vad beror på hur långt våren hunnit komma.  

Oavsett hur framgångsrika vi blir i egen upptäkt möts vi av en varm måltid med goda lokala drycker till. 

Foraging har blivit ett begrepp inom fine dining, men egentligen handlar det om gammal kunskap om vad vi kan hitta och äta från naturen. Här på Pillehill har vi plockat det vi hittat i säsong sedan start och serverat.  Nu delar vi också med oss kunskapen och känslan att plocka själv till er. Direkt från naturen, i naturen. 

Vi utgår ifrån Pillehill och promenerar tillsammans (ca 400 meter, naturstig) till ev av traktens bronsåldershögar. Där, men utsikt i alla väderstreck, intar vi vår lunch. 

Pris inkluderar 3-rätters lunch samt dryckespaket inkl kaffe/te. 

Pris med vinpaket; 995 kr*

Pris med alkoholfritt paket: 845 kr

*P g a regler kring alkoholservering kan vinpaket endast erbjudas till slutna sällskap, eller om ni är samma sällskap som bokar samtliga 12 platser. 

Tänk på: Kläder efter väder och bra grövre skor, april kan vara kyligt. Hundar är välkomna, men ska hållas kopplade och ifrån matserveringen. Barnvagnar eller liknande är ej lämpliga pga terrängförhållanden. Vi rekommenderar inte denna vandring för barn under 10 år. 

Det finns 12 platser och alla sitter vid samma bord. Vi kommer placera er så ni sitter i era sällskap så som ni är bokade.

Ev specialkost måste meddelas i förväg. Då matlagningen sker ute på plats kan vissa allergier vara svåra att anpassa till. Kontakta vår chefskock Jannike direkt vid frågor: 0411-532010, helst mellan kl 11-16.

Vid regn/hård vind kan vandringen utgå och istället ersättas av middag inomhus. Vi förbehåller oss rätten att ställa in eventet vid för få anmälda. Full återbetalning sker då.

I 5 "akter" under säsongens gång kommer vi erbjuda "Naturmat". Alla i olika teman och utföranden i takt med säsongens växlingar. Priset, innehållet och längden på eventet kommer skilja per tillfälle. 

"Naturmat" går även att boka som event till exempelvis er konferens, möte i föreningen eller kompisgrupp. Kontakta oss för offert på reception@pillehill.se!

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • Naturlig mat - akt 1, April

  Från 845,00 kr till 995,00 kr

  I biljetten ingår 3-rätters långlunch, dryckespaket inkl kaffe/te, kort föreläsning om foraging. Vi sitter vid ett gemensamt bord med max 12 platser. Vi kommer se till att ni får sitta ihop med ert sällskap. Tänk på kläder efter väder!

  Från 845,00 kr till 995,00 kr

  Försäljning avslutad

  Prisalternativ
  Pris
  Antal
  Totalt

  Paket med vinpaket (end alla 1

  995,00 kr

  Moms inkluderad

  995,00 kr

  Moms inkluderad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page