top of page

lör 29 juni

|

Sydkustens at Pillehill

Inspirerande smakvandring!

Nära naturen smakar mat som allra bäst. Och alldeles extra fantastiskt är det när råvarorna kommer från trakten. Här får ni en härlig eftermiddag med kulinariska och historiska upplevelser längs med mångtusenåriga bronsåldersgravar, runstenar, galgbacke och vidunderlig utsikt!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Inspirerande smakvandring!
Inspirerande smakvandring!

Tid och plats

29 juni 2019 12:30 – 16:00

Sydkustens at Pillehill, Östra Vemmenhög, 274 54 Skivarp, Sverige

Om evenemanget

Under profsig ledning av Skånska Smakvandringar's kunniga guide upplever du naturen när den är som vackrast och får nya kunskaper om traktens kultur och historia. Längs vägen njuter ni av det lokala kökets små underverk: nybakat, kallskuret, sill, ostar, sylt, chutney, skånska tapas och mycket mer. Svalkande drycker från trakten gör stegen lätta.

Samling vid Pillehill kl 12.30 där vandringen börjar redan i trädgården med att smaka lokalproducerad dryck, du väljer själv om du önskar med eller utan alkohol.

Ni fortsätter promenaden längs 3000-åriga bronsåldersgravhögar, längs fält och bäckar, upp över sydkustens högsta punkt och förbi gårdar, kyrka och intressant runsten. Vid jämna mellanrum kommer det härliga smakstopp med goda produkter från trakten. Ni behöver inte bottna med lunch!

Rundan är ca 4,5 km i kuperad terräng så tänk på bra skor och kläder efter väder. Vi går i lugn takt.

Har du hund som du vill ta med, så är de är välkomna men vi kan inte ha för många hundar på smakvandringarna så anmäl hunden och invänta bekräftelse. För att det ska bli en upplevelse för alla i gruppen, vill vi hålla vissa riktlinjer vad gäller hund.

- Hunden måste hållas kopplad under hela vandringen.

- Hunden får inte vistas framme vid matborden.

- Alla gillar inte hund (även om vi gör det) så visa hänsyn till gruppen

- Glöm inte skriva i meddelandefältet till oss när du bokar om du tar med hund. Det finns ett begränsat antal hundplatser.

Pris för smakvandring inkl välkomstdryck: 580 kr/pers

Kombinera med middag på Pillehill: Efter smakvandringen pausar du en stund i Pillehill's trädgård. Kanske tar ett dopp i poolen eller ett glas vin i skuggan. Vid första sittningen kl 17.30 finns det ett bord bokat till dig med en härlig 3-rätters meny. Självklart också av härliga skånska råvaror. Pris för smakvandring och 3-rätters meny: 1070 kr/pers

Kombinera med boende och middag på Pillehill: Efter smakvandringen checkar du in på ditt rum. Kanske läge att lägga upp fötterna en stund, eller kanske ett dopp i poolen lockar. Du väljer själv om du önskar bord vid tidiga eller sena sittningen för att njuta av en god lokalproducerad 3-rätters meny. På morgonen väntar nybakat och massa annat gott till frukost, självklart lika handgjort av lokala råvaror som alltid. Pris för smakvandring, del i dubbelrum*, 3-rätters meny och frukost: 1768 - 1818 kr/pers beroende på rum. OBS - boende bokas separat!

*prisexempel beräknat per person i dubbelrum, för enkelrum tillkommer en kostnad och för fler än två i de större rummen blir pris per person lägre.

Vid färre än 8 anmälda ställs aktiviteten in. Kostnadsfri avbokning är möjlig fram till 7 dagar innan, därefter gäller full betalning.

Dela detta evenemang

bottom of page