

Skördetid i vingården
Nu ligger tant ändå efter. I morgon dags för nästa kurstillfälle så bäst att hinna notera ner lite kring förra innan. Och egentligen är det ju helt märkligt att jag inte tagit mig tid att orera kring denna del för här pratar vi favoriten, Champagne!
Underbara dryck. Så festlig och ändå så användbar i alla sina olika skepnader. Och i alla olika versioner om vi nu också ska inkludera andra bubbel som Cava, Crémant, Prosecco, Spumante och allt vad de heter. En riktigt spännand


Vin på arbetstid, bästa jobbet
Äntligen var det så dags! Min sommelierutbildning började idag "på riktigt". Så otroligt roligt! Som en del i denna blogg kommer ni kunna följa med i utbildningen och förhoppningsvis ska jag kunna dela med mig av lite ny kunskap även till er, inte minst av typen kuriosa för det är ju onekligen lättare över nätet än just vinsmaker som man helst bör dricka vin och åter vin för att känna... Visste ni till exempel att bara 18% av oss svenskar är beredda att betala mer än 100 kr f


Vinet, passionen bakom
Vin är absolut min passion, det och goda kakor möjligen. Dock ej samtidigt! Under året kommer jag läsa till sommelier och lovar att dela med mig lite vått och tort kring ämnet. Allt från vinresor till fynd på bolaget eller mat och dryck i kombination. I skrivande stund sitter jag på flygplatsen i Bilbao efter att ha besökt Rioja. Sedan mitten av 90-talet har jag vägrat det mesta utom Cava från Spanien. Krondillstinkande ekfatstunga och sönderstressade viner av låg kvalitet bl