
Vintips, sprit och annat spännande
Den som trodde att lågsäsong betydde lite att göra (likt jag själv) trodde fel! Men så är väl iofs december alltid en rätt hysterisk månad. Vi valde att stänga tre nätter över jul för att fira med familjen. Första julen i vårt nya paradis! Riktigt mysigt och precis som en gammeldags jul ska vara. Fast vi får väl erkänna att det var en aning hysteriskt dagarna innan då alla våra privata möbler stod kvar i Malmö. Akutflytt av soffor och vår säng (jippie!!!) löste det problemet.

Mod och lite galenskap
Att starta företag är lätt, man kan t o m köpa ett "halvfabrikat" av firmor som inte pysslar med annat. Men sen det där med att driva ett och faktiskt göra vinst är betydligt tuffare. Så många lagar, regler, skatter, förordningar, myndigheter, datum att hålla koll på och vägar att synas på att man kan bli helt snurrig. Och det är klart, så här ett halvår in i vårt projekt så kan jag nog säga att det kanske var tur att vi inte begrep innan vi körde igång hur mycket det verklig

Skördetid i vingården
Nu ligger tant ändå efter. I morgon dags för nästa kurstillfälle så bäst att hinna notera ner lite kring förra innan. Och egentligen är det ju helt märkligt att jag inte tagit mig tid att orera kring denna del för här pratar vi favoriten, Champagne!
Underbara dryck. Så festlig och ändå så användbar i alla sina olika skepnader. Och i alla olika versioner om vi nu också ska inkludera andra bubbel som Cava, Crémant, Prosecco, Spumante och allt vad de heter. En riktigt spännand

Öl, Frankrike och en liten tequila
Sicken vecka! Först en heldag på sommelierutbildningen om bara Frankrike och franska appelationer och vindistrikt. Och fransk vinlag... Snacka om att det var en TUNG dag. På äkta franskt manér så måste man ju naturligtvis ha olika regler i olika regioner för deras system i just den regionen är ju naturligtvis bäst. Hjälp... När det gäller just teori så är det väl bara att plugga, något jag tyvärr inte har så väldigt mycket tid med då dygnets timmar helt enkelt är för få. Dess

Vin på arbetstid, bästa jobbet
Äntligen var det så dags! Min sommelierutbildning började idag "på riktigt". Så otroligt roligt! Som en del i denna blogg kommer ni kunna följa med i utbildningen och förhoppningsvis ska jag kunna dela med mig av lite ny kunskap även till er, inte minst av typen kuriosa för det är ju onekligen lättare över nätet än just vinsmaker som man helst bör dricka vin och åter vin för att känna... Visste ni till exempel att bara 18% av oss svenskar är beredda att betala mer än 100 kr f